Eigenzinnig & Bijzonder

Glazen Vazen

Glazen vazen bewerkt met Powertex

Deze kerst wilde ik iets anders doen als alleen naar de winkel rennen om kado’s te kopen. En een kerstlijstje gaf me het idee om aan de slag te gaan met deze glazen vazen. Iemand vroeg om een grote doorzichtige vaas en ik besloot om er drie te maken voor de zusjes. Natuurlijk kon de enige puberende heer in het gezelschap niet overgeslagen worden in mijn creatieve uitspattingen en voor hem heb ik een pennenbakje gemaakt.

Ik ben begonnen met een glazen vaas en heb deze ingesmeerd met een textielverharder (Powertex). Ik heb vervolgens gewerkt met verschillende materialen: steengoed, een oud t-shirt geknipt in stroken, stroken zijde en dun vliesdoek. De ene vaas heb ik heel bewust zoveel mogelijk doorzichtig gelaten, dat was de wens van de ontvanger. De andere vazen heb ik in een hele andere richting bewerkt. En na het drogen van de gebruikte materialen ben ik gaan verven en brushen met metallics en kleuren.

Het pennenbakje is eenvoudig gemaakt van een paar oude sokken en een glazen pot. Ook deze is weer geverfd na het drogen van de verharder.


Privé collectie

Glazen vazen en een pennenbakje

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit beeld is gemaakt met behulp van Powertex textielverharder.
De basis is van styropor en een echte kleine knuffelbeer. Verder zijn er diverse stoffen in verwerkt, die na verharding geverfd zijn.
De sokkel is gemaakt van gipsbeton, zodat het beeld een mooie verzwaarde onderkant heeft.
Ik heb geschilderd met Amsterdam Acrylverf, wat garant staat voor schitterende kleuren die langdurig zullen blijven.
Het zilver en het brons is met behulp van kleurpoeder op het werk gebrushed, voor een intense kleur.
Het werk is afgewerkt met een licht glanzende vernislaag die bescherming biedt en het kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.