Eigenzinnig & Bijzonder

Biografie

Biografie: van toen tot nu

In 1992 ontdekte ik het schilderen op zijde. Ik was meteen verliefd en ben lessen gaan volgen bij Françoise Lacomblé*. Ik leerde vrij snel om het schilderen op zijde te gaan combineren met diverse andere schildertechnieken. Toen wilde ik me al niet beperken tot 1 bepaalde techniek.

Vanaf 2002 heb ik niet meer veel geschilderd, simpelweg omdat ik mijn handen vol had aan de opvoeding van mijn kinderen. Een gezellige intensieve tijd, met creativiteit op een hele andere manier, samen met de kinderen. Maar de wens om te creëren is altijd aanwezig geweest en in 2013 heb ik het schilderen weer opgepakt, maar wel op een totaal andere manier.

Ik ben teken- en schilderlessen gaan volgen bij Sylvia Dolmans van Galerie Si La Vie. Ik ontdekte de wereld van werken met acrylverf. En op de Kreadoe in Utrecht kwam ik in aanraking met Encaustic Art. Ik heb diverse workshops gevolgd bij en door Wemke de Jong en Michael Bossom. En ook Liesbeth Vaes Kuipers van SoulWhispers heeft mij verder geholpen met het schilderen met bijenwas op canvas.

Maar mijn innerlijke verlangen was nog steeds niet gestild. Tot ik Powertex ontdekte. Powertex als textielverharder, als structuurmaker, maar ook de Powerwax, een cold wax om mee te schilderen. Ik heb diverse workshops gevolgd van Wilma Kielstra. Maar de belangrijkste persoon in mijn creatieve ontwikkeling is Clemy Roelandt van Creyarte. Door haar ben ik in aanraking gekomen met het materie schilderen. Ik ben inmiddels veel technieklessen en workshops verder en ik durf te zeggen dat ik op dit moment voldoende kennis heb om zelf verder te experimenteren.

Momenteel ben ik vooral bezig met het combineren van allerlei technieken en het ontdekken van mogelijkheden. Ik heb een liefde ontwikkeld voor het materie schilderen, waarin ik werk met niet alledaagse materialen. Ik gebruik bijvoorbeeld marmermeel, steenpoeder, zand, koffiegruis, kalk, ijzer, pigmenten, oliën en bitumen. Deze werken vind je op de pagina 3D Materie Schilderen.

CreChaTyf?

CreATief, maar “Cha” is van Chantal en de “Y” verwijst naar mijn kinderen. Mijn werken signeer ik met “CH” van Chantal Henrica, met een knipoog naar mijn oma, die ik helaas niet echt gekend heb.

Over mij

kunstatelier

Ik ben moeder van 3 kinderen, maar helaas heb ik mijn eerste zoon nooit mogen leren kennen, hij is bij zijn geboorte overleden. Je kunt hier een kijkje nemen op zijn eigen website, maar besef dat het verhaal aangrijpend is. Ik ben ontzettend trots op mijn andere twee kinderen, die alle uitdagingen van het leven aangaan en hun plekje in deze mooie wereld ten volle benutten.

Ik heb een lieve partner waarmee ik oud wil worden en hij heeft ook 4 kinderen.
Verder ben ik ook nog het baasje van twee lieve honden en personeel van 6 katten. We hebben een klein en een groot aquarium gevuld met gezelschapsvisjes en een vijver vol met vissen. Mijn dochter heeft nog een schildpad, Camy genaamd. En met zijn allen wonen we in een gezellig huis in Brunssum (in Limburg – Nederland).