Eigenzinnig & Bijzonder

Encaustic Art op A4

Bijenwas op A4
Encaustic papier (21 x 29 cm)

Schilderen met Bijenwas op A4

Encaustic art oftewel schilderen met bijenwas fantasy op A4 wordt gebruikt als een bijzondere kunstvorm. Maar nog vaker is het gewoon een zeer creatieve en intuïtieve hobby. Iedereen kan het (leren). Je hoeft dus niet te kunnen tekenen of schilderen en het kan gedaan worden door kinderen en volwassenen. Je weet van te voren nooit wat het resultaat zal zijn, je speelt met de kleuren en kijkt wat er gebeurd.

Als je meer informatie zou willen hebben, dan kun je me altijd vrijblijvend mailen. Niet meer al deze werken zijn te koop. Klik hier voor een overzicht van de bijenwasschilderingen die wel nog te koop zijn. Ik kan nooit een werk 2x maken, het schilderen met bijenwas is daarvoor te uniek en heeft te zeer een eigen wil. Natuurlijk zijn er wel technieken die ik vaker kan herhalen en dat zal ik ook best vaker doen.

De maten van de schilderijen

A6 formaat komt overeen met een kleine foto of met een ansichtkaart. Deze schilderijtjes worden vaak gebruikt worden op kaarten. En ze zijn ook makkelijk in te lijsten in een kleine lijst, zodat je een uniek cadeau hebt, wat niet veel hoeft te kosten.

Vanaf A5 formaat worden de schilderingen niet meer gebruikt op een kaart, maar deze schilderingen worden vaak ingelijst of zo opgehangen op een stuk contrasterend en bijpassend karton. Het inlijsten van een werk voegt er een hele nieuwe dimensie aan toe. En de lijsten kun je overal vrij gemakkelijk en goedkoop aanschaffen.

De schilderijen kunnen neergezet of opgehangen worden, zoals ze zijn, maar je kunt ze ook inlijsten. Het inlijsten van een werk voegt er een hele nieuwe dimensie aan toe. Let er dan wel op dat de wasschildering het glas niet raakt en gebruik een passe-partout. Bovendien moet je een bijenwas schildering nooit in de volle zon of achter het raam zet. De bijenwas smelt bij temperaturen boven 60 graden en wordt eerder al zacht, net als een kaars.

Encaustic Art

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen. Al deze wasschilderingen zijn geschilderd op speciaal encaustic papier wat lijkt op fotopapier, maar het is dus geen fotopapier. En de wasblokjes die ik gebruik zijn van het merk Encaustic Art, welke garant staan voor goede pigmenten en schitterende kleuren. De kleuren zullen langdurig blijven en de schilderijen hebben een lichte glans door het opboenen van de was. Alle wasschilderingen zijn beschermd met een (wax)sealer, zodat de kleuren niet dof worden na verloop van tijd en het werk beter beschermd is tegen eventuele krasjes.