Eigenzinnig & Bijzonder

Bedank pap, ut woar sjiek – Bijzondere herinneringen vastgelegd

Mixed Media Schilderij op houten paneel 30 X 30 x 3,8 cm

Een bijzonder werk, als herinnering aan mijn overleden schoonvader.
In het schilderij is wat van zijn as verwerkt.

Een emotioneel waardevol en met liefde gemaakt relikwie om de vele herinneringen te koesteren.

Een bijzonder mixed media schilderij met een speciaal verhaal. Ik wilde graag een persoonlijk werk maken met iets van de as van mijn overleden schoonvader. Ik had een idee, maar nog geen uitgewerkt plan. Natuurlijk had ik mijn ‘huiswerk’ gedaan en ik had mijn voorbereidingen getroffen. Dus ik hoefde alleen nog maar te gaan schilderen en dat laatste ging als vanzelf.

Ik heb zo ongeveer alles met mijn vingers geschilderd, ook dat voelde heel natuurlijk. Verder heb ik ook een oude creditcard (als soort paletmes) gebruikt om mee te schilderen. Ik kwam in een flow en heb dat niet meer losgelaten. En ineens was het werk dan ook klaar! Alsof het vanzelf ging. Ik heb er geen moment over hoeven nadenken of eraan hoeven twijfelen. Het is goed zo. Ik heb dit schilderij gemaakt voor mijn lief, maar het is natuurlijk ook een deel van mijn proces van herinneren, herdenken en loslaten.

Ook voor jou een persoonlijk werk?

Indien gewenst kan ik ook voor jou een persoonlijk werk maken.
Kijk hier voor meer informatie.


Privé collectie

Mixed media schilderij op houten paneel

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit schilderij is gemaakt met behulp van Powertex, Powerprint en acrylverf. Ik heb enkele prints verwerkt, als ook de as van mijn overleden schoonvader.
Het houten paneel is van een uitstekende kwaliteit en zal nooit krom trekken. Ik heb de zijkanten mee geschilderd, dus het werk kan zo opgehangen worden.
Het werk is geschilderd met Amsterdam acrylverf, wat garant staat voor heldere kleuren die niet zullen vervagen. Verder heb ik ook pigmenten gebruikt.
Het werk is beschermd met een vernis en kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.