Eigenzinnig & Bijzonder

Over mij

Ik ben Chantal Peters (1970) en ik ben hoofdzakelijk een autodidact kunstenaar. Bij Kunstatelier CreChaTyf vind je al mijn werken van de laatste jaren. Een gevarieerde collectie vol met ontdekkingen.

Over mijn kunst

In het verleden heb ik diverse schilderlessen gevolgd (zijde- en acryl schilderen). De laatste jaren heb ik me steeds meer verdiept in allerlei techniek workshops op het gebied van Encaustic en Powertex. En momenteel ben ik vooral bezig met het combineren van allerlei technieken en het ontdekken van mogelijkheden. Ik kijk goed naar wat ontstaat op mijn werk en maak gebruik van de mogelijkheden die ik voorhanden heb.

Mijn werken zijn zowel figuratief als abstract. En zoals gezegd werk ik met diverse mediums en combineer ik die ook graag. Je ziet bij mij encaustic schilderijen gemaakt met het encaustic ijzer, maar ook op de hotplate. Ik vind het echter ook geweldig om encaustic op andere ondergronden als papier te maken en dit weer te combineren met mixed media technieken. Denk hierbij aan combinaties met zand, papier, stof, metaal, steen en meer. Ik werk graag met diverse verschillende materialen om structuren aan te brengen. Maar ik vind het ook heerlijk om een schilderij helemaal met acrylverf te schilderen.

Kunstatelier CreChaTyf

Bij Kunstatelier CreChaTyf vind je schilderijen op kleine en op grote doeken. Maar je vindt ook beelden, gebruiksvoorwerpen en emaille op glazen voorwerpen. En ik ben nog niet klaar met experimenteren. Wie weet wat nog op mijn pad komt en waar ik me nog aan ga wagen. Ik vind het een uitdaging om steeds nieuwe technieken te ontdekken en die toe te passen.

CRECHATYF?

CreATief, maar “Cha” is van Chantal en de “Y” verwijst naar mijn kinderen. Mijn werken signeer ik met “CH” van Chantal Henrica, met een knipoog naar mijn oma, die ik helaas niet echt gekend heb.

Meer over mij

kunstatelier

Ik ben moeder van 3 kinderen, maar helaas heb ik mijn eerste zoon nooit mogen leren kennen, hij is bij zijn geboorte overleden. Je kunt hier een kijkje nemen op zijn eigen website, maar besef dat het verhaal aangrijpend is. Ik ben ontzettend trots op mijn andere twee kinderen, die alle uitdagingen van het leven aangaan en hun plekje in deze mooie wereld ten volle benutten.
Ik heb een lieve partner waarmee ik oud wil worden en hij heeft ook 4 kinderen. Het voelt als een hele rijkdom om dit in mijn leven te mogen hebben.
Verder ben ik ook nog het baasje van twee lieve honden en personeel van 6 katten. We hebben een klein en een groot aquarium gevuld met gezelschapsvisjes en een vijver vol met vissen. Mijn dochter heeft nog een schildpad, Camy genaamd. En met zijn allen wonen we in een gezellig huis in Brunssum (in Limburg – Nederland).

Ik ben altijd wel creatief

Van jongs af aan ben ik eigenlijk altijd wel creatief bezig geweest met schilderen, tekenen, kleuren, plakboeken maken en knutselen. Verder is het maken van muziek een van mijn grootste liefdes, wat ik al vanaf mijn 6e jaar doe. Ik speel saxofoon en doe ook een goede poging om de piano te bespelen. Verder klus ik regelmatig in mijn huis, zodat dit gezellig en sfeervol blijft en kun je mij met regelmaat in de tuin vinden. Ik heb een spirituele inslag en mediteer regelmatig. Het geeft me een stuk rust ‘in mijn hoofd’.

Mijn atelier is in mijn tuinhuis en ik ben daar heel gelukkig mee. Ik kan daar in alle rust werken en ik kan alles ook gewoon laten liggen, heerlijk is dat. Creatief bezig zijn is heerlijk, ik geniet ervan en kan heerlijk ontladen. Het geeft mij een stuk innerlijke rust en hoewel ik best een drukke persoonlijkheid heb, kan ik helemaal opgaan in mijn bezigheid. Ik word stil en kan compleet de tijd om me heen vergeten. Creatief bezig zijn geeft me energie, vol vuur, positiviteit en vol leven. En dat wil ik graag met jullie delen hier bij Kunstatelier CreChaTyf.