mixed media schilderij bedank pap

Aparte materialen verwerken

Soms heb ik aparte materialen die ik graag in mijn kunstwerken wil verwerken. Voor mij voelt dit als het vastleggen van een herinnering, een stukje verwerking. En dat kan ook heel positief zijn, een leuke vakantieherinnering! Het is gewoon erg leuk om iets bijzonders te doen met speciale items. Tot nu toe heb ik as van mijn overleden schoonvader verwerkt in een schilderij, maar ook stukjes van het schild van onze schildpad, die hij losgelaten had. Verder ook takken van de prachtige berk voor mijn oude woning, prachtige bladeren van de boom van mijn overburen en gevonden schelpen en voorwerpen van een weekend weg. En zoonlief wilde graag iets bijzonders voor op zijn kamer waarin de tandwielen van zijn mountainbike zijn verwerkt. Kortom, bijzondere items, verwerkt op een leuke manier, als eeuwige herinnering.

Herinneringen op maat

Herinneringen
Er zijn momenten in het leven die bijzonder moeilijk zijn.
Zo zijn er ook momenten die bijzonder mooi zijn.
Een nieuw begin … Een einde … De start van iets anders …

Een emotioneel waardevol en met liefde gemaakt relikwie
om de vele herinneringen te koesteren.

Mocht je ook een kunstwerk willen met aparte materialen daarin verwerkt, dan kan ik zoiets ook voor jou maken. Ik hoor het heel graag van je en samen kijken we naar de wensen en de mogelijkheden.

De meeste van deze werken zijn verkocht. Ik verkoop mijn werken via mijn eigen winkel op Etsy. Neem daar een kijkje naar mijn huidige aanbod.

Kunst met aparte materialen

Matter Painting Mixed Media Playing with Nature

In dit schilderij zijn stukjes van het schild van onze schildpad Camy verwerkt. Je ziet deze in het midden onderaan. Verder heb ik er schelpen van een vakantie in verwerkt en stukken tak van de clematis die al 40 jaar in onze tuin staat.

Cold Wax Mixed Media In the Forest

Dit werk is gemaakt met cold wax. Ik heb er bladeren van de prachtige fluwelen boom van onze overbuurman in verwerkt en wat veren die erbij op de grond lagen. Verder heb ik het vlechtwerk van mijn moeder gekregen om eens in een schilderij te verwerken en dat heb ik dan ook gedaan.

mixed media schilderij bedank pap

In dit schilderij is de as van mijn overleden schoonvader verwerkt.

Zoonlief wilde graag iets aan zijn muur waarin de tandwielen van zijn mountainbike verwerkt waren.

Mixed Media Serenade

Als je goed kijkt, zie je hier een foto van mij waar ik op mijn sax speel.

Yorrick

Een van mijn eerste werken met hierin de foto van mijn eerstgeborene ‘stillborn’ zoon Yorrick*.

Mixed media schilderij: Creating Yourself

In dit werk heb ik takjes verwerkt van de prachtige berk die voor mijn oude woning stond.

Mixed media schilderij: Matter of the Heart

Dit werk is een verzameling van gevonden voorwerpen van een gezellig weekendje weg. Eerst naar het theater en toen lekker wandelen op het strand.

Kandelaar

Voor de verjaardag van mijn eerstgeborene ‘Stillborn’ zoon Yorrick* ben ik graag bezig met mijn handen en maak ik graag iets speciaals. Hier heb ik een kandelaar gemaakt met daarin een kleine beer. Verder is er een oude leren armband in verwerkt en wat stukken hout van de berk die voor mijn vorige woning stond te pronken.

Materie Schilderen

Voor het materie schilderen laat ik me inspireren door de wereld om me heen en al moois dat hij te bieden heeft. Als je werkelijk gaat kijken, dan vind je zoveel mooie structuren, zoveel mooie texturen en zoveel prachtige diepte en diversiteit in de kleuren. En juist dat raakt! Voor mij is dat pure gevoel, liefde en emotie.

Vaak heb ik wel een idee in mijn hoofd, maar geen gedetailleerd uitgewerkt plan. Ik leg diverse materialen klaar en begin gewoon. En dan volg ik mijn gevoel en het materiaal wat ik gebruik. Ik werk heel intuïtief en speel op mijn doek. Ik werk laag over laag over laag. Het is heerlijk om vrij met alles om te gaan, om te ontdekken welke invloed de verschillende materialen op elkaar hebben.

Gebruikte materialen

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Voor het kleuren van de schilderijen gebruik Amsterdam Acrylverf Expert, Acrylverf van Golden en andere professionele merken. Deze staan garant staat voor schitterende kleuren die langdurig zullen blijven.
Daarnaast gebruik ik diverse verdunners, verdikkers en meer, allemaal van professionele kwaliteit. Ook diverse pigmenten, metallics en poeders worden verwerkt, uiteraard ook van de bekende professionele merken, teveel om hier allemaal op te noemen.
De canvassen zijn allemaal gespannen op een spieraam van goede kwaliteit en de zijkanten zijn altijd geschilderd, soms met het schilderij mee en soms in een bijpassende uni kleur. Je hoeft de canvassen dus niet meer in te lijsten, hoewel het toevoegen van een baklijst een hele mooie dimensie toevoegt aan het werk.
Alle schilderijen zijn voorzien van een vernislaag, voor bescherming en eventuele glans. Sommige werken zijn bewust met een matte vernis afgewerkt. De werken kunnen met een licht vochtige doek afgenomen worden.