Encaustic Bijenwas A6 Meeting

Encaustic Art met Stempels op Papier

Bijenwas schilderingen oftewel Encaustic Art met Stempels is een leuke creatieve kunstvorm. Het is een heerlijke manier om lekker te spelen met de was en de kleuren en het is een hele intuïtieve hobby. Ik kan nooit een werk 2x maken, het schilderen met bijenwas is daarvoor te uniek en heeft te zeer een eigen wil. Natuurlijk zijn er wel technieken die ik vaker kan herhalen en dat zal ik ook best vaker doen.

De meeste van deze werken zijn verkocht. Ik verkoop mijn werken via mijn eigen winkel op Etsy. Neem daar een kijkje naar mijn huidige aanbod.

Als je meer informatie zou wilt ontvangen over deze leuke creatieve kunstvorm, dan mag je altijd contact met mij opnemen.

De maten van de schilderijen

A6 formaat komt overeen met een kleine foto of met een ansichtkaart. Deze schilderijtjes worden vaak gebruikt worden op kaarten. En ze zijn ook makkelijk in te lijsten in een kleine lijst, zodat je een uniek cadeau hebt, wat niet veel hoeft te kosten.

Vanaf A5 formaat worden de schilderingen vaak niet meer gebruikt op een kaart, maar deze schilderingen worden vaak ingelijst of zo opgehangen op een stuk contrasterend en bijpassend karton. Het inlijsten van een werk voegt er een hele nieuwe dimensie aan toe. En de lijsten kun je overal vrij gemakkelijk en goedkoop aanschaffen. Let er dan wel op dat de wasschildering het glas niet raakt en gebruik een passe-partout. Bovendien moet je een bijenwas schildering nooit in de volle zon of achter het raam zet. De bijenwas smelt bij temperaturen boven 60 graden en wordt eerder al zacht, net als een kaars.

Bijenwas schilderingen oftewel Encaustic Art

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen. Al deze wasschilderingen zijn geschilderd op speciaal encaustic papier wat lijkt op fotopapier, maar het is dus geen fotopapier. En de wasblokjes die ik gebruik zijn van het merk Encaustic Art, welke garant staan voor goede pigmenten en schitterende kleuren. De kleuren zullen langdurig blijven en de schilderijen hebben een lichte glans door het opboenen van de was. Alle wasschilderingen zijn beschermd met een (wax)sealer, zodat de kleuren niet dof worden na verloop van tijd en het werk beter beschermd is tegen eventuele krasjes.