Encaustic schilderij Mama

Encaustic op Canvas

Encaustic Schilderijen op canvas (of paneel), het is heerlijk om op een andere manier te werken met de bijenwas en te ontdekken welke mogelijkheden er nog meer zijn. Op canvas gedraagt de was zich anders als op encaustic papier. Ook vind ik het heerlijk om diverse technieken met elkaar te combineren, waardoor je toch weer een hele andere uitstraling krijgt van de encaustic schilderijen. De werken gaan dan toch meer op Mixed Media lijken.

De meeste van deze werken zijn verkocht. Ik verkoop mijn werken via mijn eigen winkel op Etsy. Neem daar een kijkje naar mijn huidige aanbod.

Als je meer informatie zou willen ontvangen over deze creatieve kunstvorm, dan mag je altijd contact met mij opnemen.

Encaustic verf en meer materialen

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Mijn schilderijen zijn allemaal geschilderd met bijenwas van het merk Encaustic Art, welke garant staat voor goede pigmenten en schitterende kleuren. De kleuren zullen langdurig blijven.
De canvassen die ik gebruik zijn allemaal gespannen op een spieraam van goede kwaliteit. De panelen die ik gebruik zijn van een fijne kwaliteit. Ik heb canvasboards gebruikt of zelf op maat gezaagde MDF panelen. Ook gebruik ik Ampersand Boards, in dit geval dan speciaal voor encaustic werken. Ik schilder de zijkanten altijd mee, soms met het schilderij mee en soms in een bijpassende uni kleur. Je hoeft de canvassen dus niet meer in te lijsten, hoewel het toevoegen van een baklijst een hele mooie dimensie toevoegt aan het werk.
Alle schilderijen zijn voorzien van een vernislaag speciaal voor encaustic schilderijen. De bijzondere uitstraling van het encaustic is behouden. In sommige gevallen kies ik er bewust voor om het werk in glans af te werken, omdat dit nu eenmaal beter bij het werk past. De vernislaag biedt bescherming en de werken kunnen met een licht vochtige doek worden afgenomen.