Matterpainting about sunrise and sunset 4

Abstract Materie Schilderen

Als ik in mijn atelier aan het werk ben met materie schilderen, dan vergeet ik de wereld om mij heen. Ik kom volledig tot rust en smelt samen met het doek en de materialen die door mijn handen gaan. Volledig intuïtief ga ik aan het werk en mijn gevoel en daarmee een belangrijk stuk van mijzelf komt op het doek. Ik ga diep naar binnen en dat laat ik naar buiten komen. Vol passie en met liefde en respect voor het doek en de materialen waarmee ik werk.

Ik merk dat ik het heerlijk vind om ook daadwerkelijk met mijn handen te schilderen, waardoor ik vaak echt helemaal onder de verf en andere materialen zit. Het experimenteren met diverse materialen brengt me in een bijzondere staat van bewustzijn. Het maken van een kunstwerk brengt mij heel dicht bij mijn innerlijke ik, vrij, vrouwelijk, vrolijk, opgewekt en blij, net als een klein kind! En dat wil ik graag met jullie delen via mijn kunst, zodat ik op die manier de wereld een klein stukje mooier kan maken. Ik hoop dat ik met mijn kunstwerken ook jullie innerlijk kan raken.

De meeste van deze werken zijn verkocht. Ik verkoop mijn werken via mijn eigen winkel op Etsy. Neem daar een kijkje naar mijn huidige aanbod.

Als je meer informatie zou willen ontvangen over deze creatieve kunstvorm, dan mag je altijd contact met mij opnemen.

Materie Schilderen

Voor het materie schilderen laat ik me inspireren door de wereld om me heen en al moois dat hij te bieden heeft. Als je werkelijk gaat kijken, dan vind je zoveel mooie structuren, zoveel mooie texturen en zoveel prachtige diepte en diversiteit in de kleuren. En juist dat raakt! Voor mij is dat pure gevoel, liefde en emotie.

Ik maak nooit een gedetailleerd plan vooraf over wat ik precies ga schilderen en in welke kleuren. Ik leg diverse materialen klaar en begin gewoon. Mijn innerlijk is de baas en dat volg ik. Ik werk heel intuïtief en speel op mijn doek. Ik werk laag over laag over laag. Het is heerlijk om vrij met alles om te gaan, om te ontdekken welke invloed de verschillende materialen op elkaar hebben.

Mijn kunstwerken zijn eigenlijk allemaal uniek en op zichzelf staand, hoewel ik ook wel in serie werk. Meestal werk ik vrij abstract en zeer kleurrijk. Een enkel werk is wat meer ingetogen. Echter op dit moment ben ik in een fase van figuratief abstract schilderen. Ik werk met heel veel soorten materiaal en ik hou ervan hoe de materialen die ik gebruik me steeds opnieuw uitdagen in mijn creativiteit en me tot een hoger niveau brengen. Ik wil me niet beperken tot 1 enkele gedefinieerde stijl in mijn werken, juist omdat ik van het experimenteren hou en ik mezelf zeker niet wil afremmen.

Ik werk met niet alledaagse materialen, zoals bijvoorbeeld marmermeel, steenpoeder, zand, koffiegruis, kalk, ijzer, pigmenten, oliën en bitumen. Maar ik werk ook met cadeaus die ik vind in de natuur, zoals bladeren, veren, stenen en takjes. En daarnaast maak ik ook gebruik van diverse hobbymaterialen zoals knopen, ritsen en allerlei stoffen en touw om te verwerken in mijn kunstwerken.

Gebruikte materialen

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Voor het kleuren van de schilderijen gebruik Amsterdam Acrylverf Expert, Acrylverf van Golden en andere professionele merken. Deze staan garant staat voor schitterende kleuren die langdurig zullen blijven.
Daarnaast gebruik ik diverse verdunners, verdikkers en meer, allemaal van professionele kwaliteit. Ook diverse pigmenten, metallics en poeders worden verwerkt, uiteraard ook van de bekende professionele merken, teveel om hier allemaal op te noemen.
De canvassen zijn allemaal gespannen op een spieraam van goede kwaliteit en de zijkanten zijn altijd geschilderd, soms met het schilderij mee en soms in een bijpassende uni kleur. Je hoeft de canvassen dus niet meer in te lijsten, hoewel het toevoegen van een baklijst een hele mooie dimensie toevoegt aan het werk.
Alle schilderijen zijn voorzien van een vernislaag, voor bescherming en eventuele glans. Sommige werken zijn bewust met een matte vernis afgewerkt. De werken kunnen met een licht vochtige doek afgenomen worden.