Cold Wax Red Roses

Cold Wax Schilderijen

Cold Wax is een bijzonder materiaal met veel mogelijkheden. Ik werk ermee op canvas, canvasboard of houten paneel. De schilderijen worden opgebouwd uit vele lagen die steeds tussendoor moeten uitharden. Het werken ermee geeft een prachtig resultaat en je kunt het ook op vele manieren verwerken en gebruiken. Heerlijk om zo met kleur te spelen.

De meeste van deze werken zijn verkocht. Ik verkoop mijn werken via mijn eigen winkel op Etsy. Neem daar een kijkje naar mijn huidige aanbod.

Als je meer informatie zou willen ontvangen over deze creatieve kunstvorm, dan mag je altijd contact met mij opnemen.

Cold wax en meer materialen

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Voor deze schilderijen gebruik ik de Powerwax van Powertex als mijn medium van Cold Wax. Ik meng mijn kleuren zelf met acrylverf van Amsterdam Expert en Golden, welke garant staan voor fantastische kleuren. Ook gebruik ik diverse soorten pigmenten om mijn kleuren te mengen.

De canvassen die ik gebruik zijn allemaal gespannen op een spieraam van goede kwaliteit. De panelen (canvasboards) die ik gebruik zijn van een fijne kwaliteit. Ook gebruik ik houten Ampersand Boards of los canvas uit een canvasblok van Strathmore. Ik schilder de zijkanten altijd mee, soms met het schilderij mee en soms in een bijpassende uni kleur. Je hoeft de canvassen dus niet meer in te lijsten, hoewel het toevoegen van een baklijst een hele mooie dimensie toevoegt aan het werk.

De cold wax schilderijen worden na volledige uitharding opgeboend voor het dichten van de poriën en het sealen van het werk. Daarnaast zijn alle schilderijen voorzien van een vernislaag, speciaal voor encaustic schilderijen, zodat de bijzondere uitstraling van de cold wax behouden wordt. In sommige gevallen kies ik er bewust voor om het werk in glans af te werken, omdat dit nu eenmaal beter bij het werk past. De vernislaag biedt extra bescherming en zorgt ook voor een verdieping in de kleuren. De werken kunnen met een licht vochtige doek worden afgenomen.