Eigenzinnig & Bijzonder

Schilderijen met Acrylverf

Een overzicht van al mijn werken alleen met acrylverf geschilderd. Mijn ontwikkeling en leerproces is heel goed te zien en te volgen.

Niet al deze werken zijn nog beschikbaar.
Klik hier voor alle schilderijen die nog te koop zijn.

Ik schilder heel graag met acrylverf, een mooi materiaal wat voor mij veel mogelijkheden schept. Ik heb verschillende lessen en workshops gevolgd om mijn kennis van acryl schilderen te vergroten en het materiaal te leren ‘beheersen’. Gaandeweg mijn creatieve ontwikkeling merk ik dat ik minder behoefte heb aan een volledige controle over de verf. Ik geniet meer van een stukje onvoorspelbaarheid. Daarom voeg ik graag andere media toe om makkelijker te kunnen spelen met de acrylverf. Ik werk graag met een verdunner en met water en experimenteel heel graag met aparte en bijzondere kleuren, kleurschakeringen en irridescent verf. Ook vind ik het eens leuk om een acryl-pouring te doen, een hele aparte techniek die weer veel oefening vergt.

Naarmate mijn ontdekkingsreis vordert, merk ik dat ik steeds meer media toevoeg aan mijn werken en dan kom je bij de mixed media schilderijen terecht. Daar haal ik heel veel voldoening uit, maar soms is het gewoon heerlijk om alleen even met verf te spelen. Hetzij met een kwast of met een paletmes.

Acrylverf en meer materialen

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Mijn schilderijen zijn allemaal geschilderd met Amsterdam Acrylverf, wat garant staat voor schitterende kleuren die langdurig zullen blijven.
De canvassen zijn allemaal gespannen op een spieraam van goede kwaliteit en de zijkanten zijn altijd geschilderd, soms met het schilderij mee en soms in een bijpassende uni kleur. Je hoeft de canvassen dus niet meer in te lijsten, hoewel het toevoegen van een baklijst een hele mooie dimensie toevoegt aan het werk.
Alle schilderijen zijn voorzien van een vernislaag, voor bescherming en eventuele glans. Sommige werken zijn bewust met een matte vernis afgewerkt. De werken kunnen met een licht vochtige doek afgenomen worden.