– 20 x 20 cm –

Heerlijk weer gespeeld met koude was, cold wax van Powertex. Cold wax is een fijn materiaal wat het liefst in vele laagjes op een schilderij aangebracht wordt. De was zelf droogt kleurloos op, maar door er acrylverf of pigmenten aan toe te voegen, krijg je allerlei kleuren. En er kunnen ook diverse andere materialen aan de wax worden toegevoegd, zodat je wat meer structuren kunt opbouwen. Denk dan bijvoorbeeld aan zand of Easy Structure van Powertex.

In dit werkje heb ik alles gebruikt en heb ik gebruik gemaakt van diverse manieren om structuren aan te brengen. Het is heerlijk schilderen met een paletmes. Het uiteindelijke resultaat is een echt abstract werk, welke je kunt ophangen in de richting zoals jij dat graag wilt. De structuren zijn voelbaar en duidelijk zichtbaar.

De vele lagen koude was hebben enkele dagen gedroogd, voordat ze goed uitgehard zijn. Daarna heb ik het werk geboend, zodat de pori├źn sluiten en het werk beschermd is. Het krijgt dan ook de typische zijde-achtige uitstraling van de was. Na het opboenen kan het werk zo bewaard blijven, maar ik heb er nog een laag extra encaustic vernis overheen gedaan, voor extra bescherming. De typische uitstraling is behouden.


Dit schilderij is te koop, klik hier.

Cold wax schilderij op Canvas

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit schilderij is geschilderd met Powerwax van Powertex. Ik heb de kleuren zelf gemengd met acrylverf van Amsterdam Expert, wat garant staat voor fantastische kleuren. Daarnaast heb ik nog gebruik gemaakt van diverse soorten pigment.
Dit werk is gemaakt op een stevig en mooi canvas. De zijkanten zijn meegeschilderd, dus je kunt het schilderij zo ophangen. Maar je kunt het natuurlijk ook voorzien van een baklijst bijvoorbeeld.
Het schilderij is voorzien van een speciale encaustic vernislaag, voor extra bescherming. Deze vernislaag geeft ook een verdieping in de kleuren.

Misschien vind je dit ook leuk?