– 30 x 40 cm –

Ik vind het heerlijk om te experimenteren en om nieuwe technieken te leren. Zo is ook dit mixed media werk ontstaan. Ik wilde graag leren om hele diepe zware craquelé te maken en om bijzondere flinke structuren te verwerken in een schilderij. Ik heb een aantal lessen gevolgd en ben daarna heerlijk zelf aan de slag gegaan. Ik maak mijn structuurpasta en mijn craquelé pasta altijd helemaal zelf, want ook dat hoort bij het proces van schilderen.

Het opzetten van de verschillende structuurlagen is zowel een intuïtief proces als een verfijnd proces. En je hebt er geduld voor nodig, want om zo’n mooie diepe craquelé te laten ontstaan, moet het werk gewoon op zijn gemak aan de lucht kunnen drogen. Het werk droogt minimaal 24 uur, maar ik laat het ook rustig langer met rust, zodat het goed uithard en ik geen structuren beschadig als ik met het kleuren aan de slag ga.

Het kleuren van dit werk is op verschillende manieren en met verschillende materialen gedaan. Ik heb met een spons en met mijn handen geverfd. Verf aanbrengen en afwassen, pigmenten aanbrengen, vloeibare acrylverf aanbrengen en weer wegwassen, zodat er vele verschillende lagen ontstaan. Dit is wat dit werk zo mooi en bijzonder maakt. Op de bruine delen heb ik wat interference pigmenten gebruikt, zodat er een soort metallic look ontstaat, zodra het werk op een bepaalde manier het licht opvangt. Al met al is dit een intrigerend werk. Je kunt het in verschillende richtingen ophangen, zoals jij dat graag zelf wilt. Ik heb het werk op de achterkant gesigneerd, zodat dit niet van invloed is op het ophangen.


Dit schilderij is te koop, klik hier.

Mixed Media Schilderij

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Deze schilderij is gemaakt met Powertex, de basis voor structuren en de craquelé pasta. Ik heb Easy3DFlex en StoneArt gebruikt om de verschillende pasta’s te maken. Ik heb gekleurd met liquid en normale acrylverf van Amsterdam Expert en Golden en met diverse pigmenten en interference pigmenten. De kleuren zijn intens en zullen langdurig blijven. Het doek is gespannen op een stevig spieraam en de zijkanten zijn mee geschilderd. Je hoeft het canvasdoek dus niet meer in te lijsten.
Het werk is met een matte vernis afgewerkt. Het werk is beschermd en kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.

Misschien vind je dit ook leuk?