Mixed Media Schilderij 40 x 60 cm

Ik kreeg een leuke uitdaging van mijn zoon: “Kun jij voor mij iets maken met deze tandwielen? Het mag niet te abstract zijn, maar moet iets voorstellen, alsof ik door het bos of zo heen fiets.” Hij wilde graag een schilderij voor op zijn kamer, die grijs, blauwgrijs is. Een leuke uitdaging dus om een mixed media schilderij voor hem te maken.

Dit is natuurlijk een leuke opdracht, maar ook een lastige. Iets voorstellen, met tandwielen… ik denk dan altijd meteen in het abstracte. Maar ik kreeg een idee van een pad en een boom en toen de eerste opzet goedgekeurd was, ben ik gewoon lekker verder gegaan. Uiteindelijk is het schilderij goedgekeurd, hij is er blij mee, dus ik zeg: Gelukt!


Privé collectie

Mixed Media Schilderij

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
De basis van dit schilderij bestaat uit acrylverf. De achtergrond is met een kwast opgebracht, maar verder is het hele schilderij met het paletmes opgezet. Dat zorgt voor een aangename structuur.
Daarnaast heb ik Powertex gebruikt als lijm om de tandwielen op het doek vast te maken. Ik heb een kleine laag klei aangebracht en daar de tandwielen in vast gedrukt.
Dit schilderij is geschilderd met Amsterdam Acrylverf, wat garant staat voor schitterende kleuren die langdurig zullen blijven.
Het canvas is van een goede kwaliteit, gespannen op een dunner spieraam. De zijkanten zij meegeschilderd, je hoeft het schilderij dus niet meer in te lijsten.
Het werk is beschermd met een niet vergelende matte vernis en kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.

Misschien vind je dit ook leuk?