Mixed Media Schilderij 60 x 80 cm

Dit mixed media schilderij is begonnen zonder een plan. Gewoon kijken en spelen en bekijken wat er gebeurd. Houden wat je leuk vindt en overdoen wat niet leuk is. Dat was mijn basis. Ik ben begonnen met het opzetten van het doek en de structuren. Verder ben ik steeds tussendoor gestopt om te kijken naar het resultaat en te bedenken wat ik verder zou willen.

Na stap 1 (of 2 of zo) wilde ik graag craquelé in het werk aanbrengen, maar dat ging anders dan verwacht. Ik kreeg geen barsten, maar ik had ineens wel lagen van een bepaalde structuur erop. Wat moest ik daar nu weer mee. Dus heb ik me uitgeleefd met de bisters en heb ik e.e.a. maar weer laten rusten en laten bezinken.

Ik ben verder gegaan met het verwerken van een laag koude was in mijn werk, wat zorgde voor een leuke structuur in het middendeel. En bovenin pakte ook dat weer anders uit als ik verwacht had, want daar had ik een meer draadachtige structuur verwacht, door het gebruik van Shellac. Dus ook deze fase heb ik weer even laten rusten.

En ineens was hij daar!

En na die rustpauze pakte alles ineens heel anders uit. ik had ineens een lichtblauwe verf in mijn handen en besloot, ach waarom ook niet. Daarna was het hek van de dam! Ik heb helemaal losgelaten en heb het meeste geschilderd met mijn vingers. Ik ben blij dat ik een leuke collectie aan materialen heb waaruit ik kan putten, want dat maakt dat ik gewoon iets kan pakken en het kan toevoegen. Zo heb ik genoten van het toevoegen van de interference verf. Maar ook de goud, koper en zilver pigmenten zijn aan de beurt geweest.

Het proces was heerlijk om te doen en om alles zo te laten gebeuren. En het schilderij zelf was gewoon heel leuk om te maken. Ik heb er ontzettend veel van geleerd, wat technieken betreft, maar nog meer over het proces zelf en het loslaten. Verder vond ik het bijzonder om te constateren dat ik het ontzettend fijn vind om met mijn vingers te schilderen. Laag over laag over laag verven en steeds weer een andere route inslaan. Daarnaast was het wel fijn om gewoon lekker staande te werken aan dit schilderij, maar mijn tafelezel is niet niet rechtop genoeg om dit helemaal te kunnen bereiken.


Verkocht

Mixed Media Schilderij

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit schilderij is gemaakt met behulp van Powertex. Om de structuren te maken heb ik gebruik gemaakt van stof, papier, draden, zand en balletjes.
Bovenlangs heb ik ook nog craquelé verwerkt en in het middendeel heb ik koude was verwerkt om meer structuren te krijgen.
Het schilderij is geverfd met enkele lagen krijtverf, die een hele matte uitstraling hebben. Daarnaast heb ik bisters, pigmenten, metalics en diverse kleuren Amsterdam Acrylverf gebruikt. De kleuren zijn schitterend en zullen langdurig blijven.

Het contrast tussen glanzend en mat is zeer zeker duidelijk aanwezig en draagt bij tot de diversiteit in dit werk.
Ik heb ook gewerkt met enkele kleuren interference verf van Golden (mengkleuren), wat zorgt voor bijzondere kleurscharkeringen, net zoals het licht op het doek valt.
Het canvas is van een goede kwaliteit, gespannen op een dunner spieraam. De zijkanten zij meegeschilderd, je hoeft het schilderij dus niet meer in te lijsten.
Het werk is beschermd met een niet vergelende matte vernis en kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.

Misschien vind je dit ook leuk?