Mixed Media Schilderij 20 x 20 cm

Dit mixed media schilderij heb ik gemaakt voor mijn eerste Challenge van 2019. Ik ben aan de slag gegaan met de tekst: ‘A living still life’ en heb daar ‘Still living a life’ van gemaakt. Na het lezen van de inspiratietekst kreeg ik ‘Still alive’ niet meer uit mijn hoofd.

Ik heb een aantal materialen verzameld, klaargelegd op mijn werktafel en ik ben aan de slag gegaan. Structuur, bister, powertex… de basis was gelegd. En daarna ben ik met de tekst gaan stoeien en nog meer structuur in de vorm van balletjes, zand en sjablonen. Vooraf niet echt een plan in mijn hoofd, maar meer meegaan met hetgeen gebeurd in mijn werk. Kijken wat ik zie en daarop inspelen. En dat is dan ook meteen helemaal ontspannen aan het slag gaan.

Het beertje onder de tekst is spontaan ontstaan en dat is heel bijzonder. Dit is namelijk het symbool voor mijn eerste overleden zoon Yorrick*. De crackels zijn voor mij “de tand des tijds” en de tandwielen zijn “The wheels of life”. Ik ben zelf bijzonder tevreden over dit schilderij en heb er veel van geleerd. Ook heb ik heel veel positief commentaar gehad! Superleuk toch?


Dit schilderij is te koop, klik hier.

Mixed Media Schilderij

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit schilderij is gevormd met Powertex, mijn basis voor structuren en vormen en ook mijn lijm voor elementen en verharder voor textiel.
Het doek is gespannen op een spieraam en de zijkanten zijn meegeschilderd. Het is van een zware kwaliteit en je hoeft het canvasdoek dus niet meer in te lijsten.
Het werk is geschilderd met Amsterdam Acrylverf, wat garant staat voor schitterende kleuren die langdurig zullen blijven. Verder heb ik naast de verf bisters, pigmentpoeders en metalics gebruikt.
Het werk is in hoogglans afgewerkt, waardoor hij een geweldige uitstraling heeft. Het werk is beschermd en kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.

Misschien vind je dit ook leuk?