Mixed Media Schilderij 40 x 40 cm

Dit mixed media schilderij was voor mij een eerste uitdaging om vrijer te werken met Powertex en om te allerlei technieken te leren aangaande structuren en brushen en meer. Ik leerde hoe je een textielverharder kunt verwerken op een schilderij, hoe je vorm kunt geven aan een stuk doek. Ik leerde ook hoe je klei kunt maken en hoe je daarmee structuren kunt aanbrengen op je doek. Verder heb ik ook andere moerbei verwerkt en ook dat was nieuw voor mij.

Het kleuren van het werk heb ik geloof ik wel 3x opnieuw gedaan! Het was steeds niet naar mijn wens, te weinig contrast en het werd helemaal vlak van kleur. Brushen van kleuren en pigmenten was helemaal nieuw voor mij, maar bij een derde poging begon het ergens op te lijken en werd ik langzaamaan tevreden over dit werk. De structuren bleven zichtbaar en er ontstond diepte in het werk. Deze knoop is in meerdere opzichten een les voor mij geweest, een knoop die ontrafeld moest worden op mijn pad om te leren werken met nieuwe en spannende materialen. Ik wist 1 ding zeker: dit smaakt naar meer! En wellicht ga ik in de toekomst dit werk nog een keer maken, om zo mijn eigen ontwikkeling te zien en kijken hoever ik gekomen ben in mijn leerproces.


Dit schilderij is te koop, klik hier.

Mixed Media Schilderij op canvas

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit schilderij is gemaakt met behulp van Powertex en Stoneart
Verder zijn er diverse andere materialen in verwerkt, zoals stoffen en garens.
Het canvas is van een zware kwaliteit, zodat het gewicht van het werk makkelijk gedragen kan worden.
Het werk is geschilderd met Amsterdam Acrylverf, bisters en pigmentpoeders. De kleuren zijn fel en diep en zullen langdurig blijven.
Het werk is beschermd en kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.

Misschien vind je dit ook leuk?