Eigenzinnig & Bijzonder

Schilderijen

Hier vind je alle verschillende stijlen van mijn schilderen bij elkaar.  Ik wil me niet beperken tot 1 enkele stijl in mijn schilderijen, juist omdat ik van het experimenteren hou en ik mezelf zeker niet wil afremmen.

De meeste van deze werken zijn verkocht. Ik verkoop mijn werken via mijn eigen winkel op Etsy. Neem daar een kijkje naar mijn huidige aanbod.

Als je meer informatie zou wilt ontvangen over deze leuke creatieve kunstvormen, dan mag je altijd contact met mij opnemen.

Materie Schilderen
Mixed Media Water
Mixed Media Schilderijen
mixed media schilderij het meisje
Schilderijen met Acrylverf
Acrylverf TourToto
Cold Wax Schilderijen
Cold Wax Red Roses
Encaustic op Canvas
Encaustic schilderij Mama

Gebruikte materialen

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Voor het kleuren van de schilderijen gebruik Amsterdam Acrylverf Expert, Acrylverf van Golden en andere professionele merken. Deze staan garant staat voor schitterende kleuren die langdurig zullen blijven.
Daarnaast gebruik ik diverse verdunners, verdikkers en meer, allemaal van professionele kwaliteit. Ook diverse pigmenten, metallics en poeders worden verwerkt, uiteraard ook van de bekende professionele merken, teveel om hier allemaal op te noemen.
Verder werk ik graag met de diverse materialen van Powertex. Zo ook de Powerwax als medium van Cold Wax.
Voor het schilderen met bijenwas gebruik ik het merk Encaustic Art.

De canvassen die ik gebruik zijn allemaal gespannen op een spieraam van goede kwaliteit. De panelen (canvasboards) die ik gebruik zijn van een fijne kwaliteit. Ook gebruik ik houten Ampersand Boards of los canvas uit een canvasblok van Strathmore. Ik schilder de zijkanten altijd mee, soms met het schilderij mee en soms in een bijpassende uni kleur. Je hoeft de canvassen dus niet meer in te lijsten, hoewel het toevoegen van een baklijst een hele mooie dimensie toevoegt aan het werk.

De cold wax schilderijen worden na volledige uitharding opgeboend voor het dichten van de poriën en het sealen van het werk.
Daarnaast zijn alle schilderijen voorzien van een vernislaag, voor bescherming en eventuele glans. Sommige werken zijn bewust met een matte vernis afgewerkt. De werken kunnen met een licht vochtige doek afgenomen worden.