Herinneringen op maat

Herinneringen
Er zijn momenten in het leven die bijzonder moeilijk zijn.
Zo zijn er ook momenten die bijzonder mooi zijn.
Een nieuw begin … Een einde … De start van iets anders …

Een bijzonder kunstwerk voor jou

Een emotioneel waardevol en met liefde gemaakt relikwie
om de vele herinneringen te koesteren.

Voor mij is schilderen (het maken van een kunstwerk) mede het uiten van emoties. Ik word er blij van. Ik word er rustig van. Ik kom in mijn eigen bubbel terecht en vergeet dan de wereld om mij heen. Noem het ‘zen’ ? Ik kom dan helemaal tot rust en laat alle ‘regels’ en ‘moeten’ los. Ik kom dan bij mijn innerlijk uit, mijn weten, mijn intuïtie. En vanuit dat punt, dat ‘zijn’, kan ik helemaal opgaan in een schilderij en daar emoties en gevoelens in verwerken.

Ik heb nu een aantal keer gemerkt met het maken van een werk dat ik op die manier met mijn intuïtie omga. Dan werk ik heel persoonlijk en dan is er ook voor anderen emotie uit te lezen. Liefde. En ik kan dat ook voor jou op die manier verwezenlijken.

Wil jij graag een persoonlijk werk van mij? Afgestemd op jouw wensen en met eventuele persoonlijke items erin verwerkt? Neem dan contact met mij op en we bespreken de mogelijkheden.

Denk bijvoorbeeld aan:
– Bijzondere herinneringen vereeuwigen in een schilderij
– Verwerken van as in een schilderij
– Trouwkaarten, geboortekaarten of zelfs rouwkaarten ontwerpen

Hieronder enkele voorbeelden van mijn persoonlijke werk

De kosten

Over de prijs van een persoonlijk werk kan ik niet heel eenvoudig iets roepen. Dat hangt helemaal af van de wensen en hetgeen wat gemaakt moet worden. Het maken van 1 kaartje als ontwerp voor een trouwkaart of geboortekaart is natuurlijk lang niet zo kostbaar als het maken van 100 trouwkaarten. En het maken van een klein schilderij is ook lang niet zo duur als een groter werk.

Wel wil ik met het maken van een persoonlijk werk alleen het beste materiaal gebruiken, juist omdat het een emotioneel kostbaar werk wordt. Zo zal ik bij het verwerken van as en persoonlijke items in een schilderij altijd kiezen voor een houten canvaspaneel of een stevig en dik gespannen canvas, zodat de ondergrond stevig en stabiel is en blijft. Daarnaast zal ik alle werken vernissen met een niet vergelende vernis, zodat ze langdurig mooi blijven. Uiteraard is de keuze van de kwaliteit van materialen van invloed op de prijs van een persoonlijk werk. Ik zal dit altijd vooraf in overleg bepalen.

Om toch een mogelijke richtprijs te geven als indicatie: Het werk van mijn schoonvader (30×30 op dik houten paneel) zal neerkomen op €75,00.

Waar komt het idee vandaan?

Ooit, iets minder als 20 jaar geleden was het voor mij belangrijk om mijn herdenkingsplekje in mijn tuin op te knappen. Er stond een beer van stro en die was aan het vergaan. Ik wilde er graag een knuffelbeer hebben, die uit ziet alsof hij van koper was. Ik kende de technieken om knuffels (en meer) te verharden en een coating te geven zodat het beelden zouden zijn. maar ik kon dat zelf niet. Bovendien had ik er ook de tijd niet voor. Ik ben op zoek gegaan naar iemand die dat voor mij zou kunnen maken en dat is helemaal gelukt. Inmiddels staat deze beer al zo’n 18 jaar in mijn tuin en tot op vandaag ben ik er helemaal blij mee. Mijn herdenkingsplekje.

Ik kan me voorstellen dat het ook voor anderen heel bijzonder of belangrijk kan zijn om iets persoonlijks in de vorm van een kunstwerk te hebben. Ik ben echt niet de enige die graag een knuffelbeer op het herdenkingsplekje heeft, of een bijzondere kaarsenkandelaar. Ik heb zelf destijds mijn trouwkaarten allemaal stuk voor stuk handgemaakt en ook de geboortekaarten van mijn kinderen zijn handgemaakt. De afscheidskaarten voor het werk van mijn vriend heb ik allemaal gemaakt. En ook in deze bizarre Coronatijd (2020) heb ik intuïtieve kaartjes gemaakt om ouderen een hart onder de riem te steken.

De aanleiding

herinneringen bedank pap

Het allerlaatste werk dat ik gemaakt heb, is deze herinnering aan mijn lieve schoonpap, die ik helaas veel te kort heb mogen leren kennen. Hij was een bijzondere man, die veel bijzondere herinneringen bij zijn kinderen en kleinkinderen heeft nagelaten. Een deel van deze herinneringen zijn voorgedragen tijdens de afscheidsmis en ze zijn zichtbaar in dit schilderij. Ook was hij een echte man van Wijlre en was hij gek van de watermolen. Ik heb een klein beetje van zijn as in het schilderij verwerkt, wat het tot een heel bijzonder en persoonlijk schilderij maakt. Een schilderij dat een mooie plek in ons huis krijgt.

En juist dit schilderij is de aanleiding om nu de stap te durven en kunnen maken om dit ook voor anderen te realiseren. Ik heb er vertrouwen in dat ik voor een ander een persoonlijk werk kan maken, afgestemd op de wensen van de aanvrager.

28 mei 2020