Eigenzinnig & Bijzonder

Always in my heart (30bx50hx10d cm)

Beeld Mixed Media
Prijs € 75,-

Beeld Always in my heart

Naast het werken met verf en structuren op een schilderij, heb ik een nieuwe liefde gevonden, namelijk het maken van een beeld. Het is gewoon geweldig om met stoffen, klei, papier en andere materialen te werken en daar een prachtig stuk mee te maken. Ik kan heerlijk werken met mijn handen en kneden, vormen en ook vuile vingers krijgen. Daarnaast leer ik ook steeds nieuwe technieken om kleuren op een werk te krijgen, die ik dan ook weer op diverse andere manieren kan toepassen. In dit werk heb ik gewerkt met bisters en heb ik de kleuren vooral met poeder erop aangebracht. Het werken met een textielverharder geeft ontzettend veel mogelijkheden en ik wil die graag nog allemaal ontdekken.

Dit beeld is voor mij best wel persoonlijk. Always in my heart, het laat een stuk zien van mijn rouwproces. Mijn eerste zoon is 18 jaar geleden overleden en dit beeld ontstond onder mijn handen, terwijl ik op dat moment eigenlijk helemaal niet de intentie had om een beeld te maken. Toch kwamen de materialen op mijn tafel terecht en stond de basis van dit werk in een mum van tijd. Het is heerlijk om te graven in diverse materialen en daar een mooie compositie mee te maken. Een hart met daarin voor altijd een beer… en een moeder die waakt over haar zoon.

Beeld Mixed Media

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit beeld is gemaakt met behulp van Powertex textielverharder.
De basis is van styropor en een echte kleine knuffelbeer. Verder zijn er diverse stoffen in verwerkt, die na verharding geverfd zijn.
De sokkel is gemaakt van gipsbeton, zodat het beeld een mooie verzwaarde onderkant heeft.
Ik heb geschilderd met Amsterdam Acrylverf, wat garant staat voor schitterende kleuren die langdurig zullen blijven.
Het zilver en het brons is met behulp van kleurpoeder op het werk gebrushed, voor een intense kleur.
Het werk is afgewerkt met een licht glanzende vernislaag die bescherming biedt en het kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.