Encaustic Schilderij op Canvas 30 x 30 cm

Ik wilde gewoon even iets anders doen als anders, lekker spelen met de bijenwas, maar dan niet op encaustic papier. Ik heb in maart een workshop gevolgd om wat technieken te leren om encaustic op een canvas te schilderen. Daar heb ik twee mooie schilderijen mogen maken en ik besloot om er een vervolg aan te geven. Een volgende stap in mijn eigen creatieve ontwikkeling en daarbij een opstap naar meer mixed media. Maar eerst natuurlijk de basics in mijn eentje zonder begeleiding onder controle krijgen. Dus nadat ik een oefening op een canvasboard gedaan had, smaakte dat zeker naar meer.

Ik besloot om een mooi canvas uit te zoeken en verder te gaan op mijn gevoel. Ik zat in een heerlijke flow op een mooi moment met meditatieve muziek als ondersteuning. De kleuren koos ik op mijn gevoel en ik heb e.e.a. gewoon laten ontstaan. Heerlijk rustig op mijn gemak werken en ik merk dat deze manier van encaustic mij heel erg ligt. Vormen, structuren, expressie, het gaat als vanzelf. Ik heb heerlijk genoten en ik zelf vind ik het resultaat bijzonder, apart en rustgevend! Jij ook?


Dit schilderij is te koop, klik hier.

Encaustic schilderij op Canvas

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit schilderij is geschilderd met was van het merk Encaustic Art, welke garant staat voor goede pigmenten en schitterende kleuren.
De kleuren zullen langdurig blijven.
Dit werk is gemaakt op een stevig en mooi canvas. De zijkanten zijn meegeschilderd, dus je kunt het schilderij zo ophangen. Maar je kunt het natuurlijk ook voorzien van een baklijst bijvoorbeeld.
Het schilderij is voorzien van een speciale encaustic vernislaag, voor extra bescherming. Deze vernislaag geeft ook een verdieping in de kleuren.
Bij dit encaustic schilderij op canvas is de structuur van het canvas nog duidelijk te zien op veel plekken. Dat is juist de charme van dit werk.

Misschien vind je dit ook leuk?