Eigenzinnig & Bijzonder

Cutie! (25x25cm)

Glazen schaal met emaille verf.
Prijs € 24,50

Glazen schaal cutie

Op de Kreadoe van 2019 heb ik eindelijk eens kennis kunnen maken met “G’Art À Vous”. Wat? eh… Juist ja, dat ja! Het beschilderen van een glazen schaal. Ik was er al een aantal jaren aan voorbij gelopen en vond het heel erg interessant en uitnodigend en dit jaar had ik eens de tijd om heerlijk daar ter plekke een workshop te volgen. En ik kan je verzekeren: verslavend!! Het is echt heel erg leuk om te doen. Gewoon niet teveel nadenken en op je gevoel afgaan. Juist ja, dat is dus echt iets voor mij.

Wat is dat dan, dat G’Art À Vous? Eigenlijk is het heel simpel: Je plakt een servet op een glazen schaal en daarover heen ga je schilderen. Juist ja, zo simpel. Maar ja, het heeft toch wel iets meer om het lijf hoor. De servet plak je bijvoorbeeld aan de onderkant van de schaal, zodat je de bovenkant van de schaal gewoon kunt gebruiken. Daardoor krijgt je werk ook een hele bijzondere dimensie en uitstraling. Het schilderen doe je ook aan de onderkant en dat betekent dat je dus eigenlijk ook niet kunt zien wat je schildert. De lagen worden langzaamaan opgebouwd en alles gaat op gevoel. Je kunt ook craquelé lagen in de verf inbouwen voor nog meer effect. En ja, dat is dan het schilderen van een glazen schaal.

Ik vond het heel leuk om te doen, het effect is supermooi en heel gaaf. En zoals ik al zei, best wel verslavend. Ik ga er meer van maken hoor!

Glazen schaal met emailleverf

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Deze schaal is beschilderd met G’Art À Vous emaille verf, speciaal bedoeld voor dit soort werk. De kleuren vervagen niet en zullen ook niet afbladeren.
Aan de onderkant is de schaal afgewerkt in 1 kleur emaille verf, zodat er ook geen krassen en zo zullen ontstaan in de bovenlagen.