Eigenzinnig & Bijzonder

Creating Yourself (60x80cm)

Materie schilderij op gespannen canvas.
Prijs: € 125,-

Mixed media schilderij: Creating Yourself

Wat is Powertex toch een heerlijk medium om een materie schilderij mee te maken! Ik kan daar echt van genieten, lekker experimenteren op een doek en kijken wat er allemaal gebeurt en ontstaat. Bij het maken van dit werk had ik niet echt een vooropgesteld plan, ik had een print van een mooie dame en ik had diverse materialen op mijn tafel klaargelegd. Ik ben gewoon blanco begonnen en dat is voor mij het allermooiste om te doen. Natuurlijk had ik van te voren allerlei instructiefilmpjes gekeken, maar als ik dan eenmaal ga werken, dan laat ik alles los en volg ik mijn gevoel.

Tijdens de paasdagen hebben we eierschalen verzameld en het leek me leuk om deze te verwerken in dit materie schilderij. Ook wilde ik iets doen met een vorm van craquelé en van het een kwam het ander. Ik had berkentakken van mijn omgezaagde boom bewaard en die heb ik ook verwerkt, samen met wat veertjes. Dat maakt dit dan ook een heel persoonlijk werk. Na het aanbrengen van de basismaterialen ben ik gaan stoeien met allerlei vormen van kleur, van bisters, tot pigmenten, tot oliepastel. En uiteindelijk heb ik het werk in hoogglans afgewerkt, met een extra laag blanco Powertex die als vernis dient. Al met al een bijzonder werk, om te maken en om te zien!

Gebruikte materialen

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit schilderij is gemaakt met behulp van Powertex textielverharder. Daar is ook de klei voor de structuur mee gemaakt.
Verder zijn er diverse andere materialen in verwerkt, zoals eierschalen, veren, pauwenveren, zand en berkentakjes.
Het canvas is van een zware kwaliteit, omdat hij het gewicht van alle media moet dragen.
Het werk is geschilderd met Amsterdam Acrylverf, wat garant staat voor schitterende kleuren die langdurig zullen blijven.
Verder heb ik naast de verf ook oliepastel, bisters, pigmentpoeders, metalics en bladgoud gebruikt.
Het werk is in hoogglans afgewerkt, waardoor hij een geweldige uitstraling heeft. Het werk is beschermd en kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.