Eigenzinnig & Bijzonder

Ode to Mother Earth (80x100cm)

Materie schilderij op gespannen canvas, voorzien van een zwarte baklijst.
Prijs: € 295,-

mixed media schilderij ode to mother earth

Soms vallen dingen zomaar ineens op hun plek! Dit mooie materie schilderij is daar een perfect voorbeeld van. Ik wilde graag een nieuwe techniek leren, namelijk de grote grove craquelé. Ik heb een canvas gepakt en ik ben gaan mengen en mixen. Met Powertex, 3D Sand, Easy 3D Flex, Stone-art, eierschalen, stukjes grover zand en steentjes. Ik heb een ontwerp gemaakt en ik ben gaan smeren en gaan vullen. De eerste lagen waren veelbelovend en de craquelé is perfect gelukt. Maar, het werk was zwart wit… 

En dan begint voor mij de echte uitdaging, het kleuren van mijn werk. Intuïtief is de enige manier voor mij en ik ben gaan graven in mijn inmiddels toch wel uitgebreide collectie van verf en pigmenten, van bisters, liquids en metalics. En gaandeweg ontstond iets waarvan ik zelf vond dat het een prachtig geheel zou worden. Af en toe heb ik het werk laten rusten en ik heb al laatste metalics toegevoegd als finishing touch. Goh… ik heb mezelf verbaasd!!

Dit materie schilderij heeft een prachtige plek in onze grote hal gekregen, een echte blikvanger. Ik heb hem ingelijst in een baklijst, zodat het schilderij stevig zou zijn en het geeft het werk ook veel meer uitstraling. Zelf ben ik er heel tevreden over. Aardse tinten met heel veel rijkdommen: Ode to Mother Earth.

Gebruikte materialen

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit schilderij is gemaakt met behulp van Powertex, 3D Sand, Easy 3D Flex, Stone-Art, Powerwax en meer. Daar is ook de klei voor de structuur mee gemaakt en de craquelé.
Verder zijn er diverse andere materialen in verwerkt, zoals grover zand en eierschalen.
Het canvas is van een goede kwaliteit, omdat hij het gewicht van alle media moet dragen, welk in dit geval best enkele kilo’s is.
Het schilderij is voorzien van een baklijst voor extra stevigheid en uitstraling.
Het werk is geschilderd met Amsterdam Acrylverf, wat garant staat voor schitterende kleuren die langdurig zullen blijven.
Verder heb ik naast de verf ook bisters, liquids, pigmentpoeders en metalics gebruikt.
De contrasten tussen het matte en het glanzende zijn sterk aanwezig. Het werk is beschermd en kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.