Eigenzinnig & Bijzonder

Sailing Around (80x100cm)

Materie Schilderij op gespannen canvas.
Prijs € 155,-

mixed media Schilderij: Sailing around

Ik heb weer heerlijk gewerkt met Powertex en een geweldig leuk materie schilderij gemaakt. Ik wilde heel graag een groot schilderij maken om boven mijn loungebank te hangen en ik had een idee. Maar zoals altijd, begint mijn idee met 1 afbeelding en verder plan ik helemaal niets. Ik ga daar waar mijn schilderij mij naartoe brengt, ik volg het gevoel, de materialen, de kleuren en mijn stemming. Het is heerlijk om op deze manier te werk te gaan, want dan krijg ik ook zo heerlijk mijn hoofd leeg. Maar… je moet je naderhand niet afvragen hoe mijn atelier, mijn handen en mijn kleding uitzien!

Dit materie schilderij is voor mij een eiland, midden in de wilde zee. Zeedieren, een woest gebergte op het eiland, een zeilbootje… Songteksten van Enya en heel veel vuur en passie. Het is een persoonlijke ontdekkingstocht geworden, waarin in veel technieken heb uitgeprobeerd. Na het aanbrengen van de basismaterialen ben ik gaan stoeien met allerlei vormen van kleur, van bisters, tot pigmenten, tot oliepastel. Ik heb gebruikt gemaakt van crackeleetechnieken en uiteindelijk heb ik het werk in hoogglans afgewerkt. Al met al een bijzonder werk, om te maken en om te zien!

Gebruikte materialen

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit schilderij is gemaakt met behulp van Powertex textielverharder. Daar is ook de klei voor de structuur mee gemaakt.
Verder zijn er diverse andere materialen in verwerkt, zoals veren, touwtjes, zand en textiel.
Het canvas is van een zware kwaliteit, omdat hij het gewicht van alle media moet dragen.
Het werk is geschilderd met Amsterdam Acrylverf, wat garant staat voor schitterende kleuren die langdurig zullen blijven.
Verder heb ik naast de verf ook oliepastel, bisters, pigmentpoeders en metalics gebruikt.
Het werk is in hoogglans afgewerkt, waardoor hij een geweldige uitstraling heeft. Het werk is beschermd en kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.