Eigenzinnig & Bijzonder

Let it all go (30x30cm)

Mixed Media Schilderij met bijenwas op gespannen canvas.
Prijs € 45,-

mixed media let it all go

Dit mixed media schilderij is weer een echt voorbeeld van beginnen zonder vooropgezet plan en kijken waarnaartoe een schilderij je meeneemt. Ik wist alleen dat ik iets wilde gaan maken op een ondergrond van encaustic met shellac. Dus die basis heb ik op een kunstbeurs gemaakt, om te laten zien hoe je dingen aan kunt pakken. Daar ter plekke was er al meteen interesse in het werk, zoals het was, maar de randen waren nog niet afgewerkt en dat kon ik op dat moment ook niet realiseren.

Eenmaal in de rust van mijn atelier aangekomen, ben ik aan de slag gegaan en heb ik gewerkt met divers papier, een soort plastic en een rits. Ik heb zelf een structuurpasta gemaakt en een craquelé gemaakt. Powertex is gebruikt om de diverse dingen aan elkaar te lijmen. En het opbrengen van kleur heb ik met liquid power, acrylverf, pigmenten, metalics en powerwax gedaan. Gewoon lekker experimenteren en op gevoel te werk gaan. Het was heerlijk om te werken aan dit mixed media schilderij!

Gebruikte materialen

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen. Dit schilderij is gemaakt met behulp van Powertex, Easy 3D Flex, Powerwax en meer. Daar is ook de craquelé mee gemaakt. Verder zijn er diverse andere materialen in verwerkt, zoals een rits, divers papier en een soort plastic. Het canvas is van een zware kwaliteit en extra dik, dat geeft een mooi apart effect. Het werk is geschilderd met bijenwas, powerwax, liquids, pigmentpoeders en metalics. Het werk is beschermd en kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.