Eigenzinnig & Bijzonder

Leaving you (50x50cm)

Acryl schilderij op gespannen canvas.
Prijs € 85,-

schilderij leaving

Dit schilderij met acrylverf betekent heel veel voor mij persoonlijk. De afbeelding is van een foto die ik ergens op internet gevonden heb (zonder bronvermelding). Deze foto heb ik gebruikt op mijn website van Yorrick* voor zijn 15e gedenkdag. En al altijd heb ik deze afbeelding willen schilderen, gewoon omdat hij zo gaaf is.

Ik ben de uitdaging met mezelf aangegaan en heb er mijn eigen draai aan gegeven. De vleugels vind ik persoonlijk erg indrukwekkend. Ze symboliseren alles wat gezegd moet worden.

Toen het werk klaar was, wilde ik er nog iets extra’s aan toevoegen, zonder dat ik iets extra’s wilde schilderen. Ik zocht naar een speciale schittering, wat het werk gaat onderscheiden van andere werken. En ik besloot om met iridescent verf van Golden aan de slag te gaan. Een schitterende verlichting van het pad en de zware last van de vleugels…

Mocht iemand de bronvermelding van de originele foto weten, dan hoor ik dat heel graag. Ik zal de bron dan uiteraard toevoegen.

Gebruikte materialen

Ik gebruik alleen kwaliteitsmaterialen.
Dit schilderij is geschilderd met Amsterdam Acrylverf, wat garant staat voor schitterende kleuren die langdurig zullen blijven.
Daarnaast heb ik iridescent verf van Golden gebruikt, voor een speciaal glanseffect.
Het doek is gespannen op een spieraam en de zijkanten zijn meegeschilderd. Je hoeft het canvasdoek dus niet meer in te lijsten.
Het schilderij is voorzien van een vernislaag met een lichte glans. Deze biedt bescherming en het werk kan met een licht vochtige doek afgenomen worden.